For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten (cmd-tast på Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Phone: +47 52 75 47 00 Service: +47 488 52 888 Support: +47 488 52 488 Sales: +47 488 88 383

Årets vekstskaper

Flere nyheter

  • 24.02.2014

    Fabrikkåpning i Vietnam

    Det var stor festivitas med sterke innslag av vietnamesisk folklore under åpningen av den nye fabrikken til Steinsvik i Nha Trang…

  • 01.11.2013

    Årets vekstskaper

    Konsernsjef og eier av Steinsvik Group, Bjørn M. Apeland ble kåret til Årets vekstskaper…

Årets vekstskaperPublisert: 01.11.2013

Konsernsjef og eier av Steinsvik Group, Bjørn M. Apeland ble kåret til Årets vekstskaper.

 

Haugesunds Avis skriver:

 

Bjørn M. Apeland i Steinsvik Group er kåret til årets vekstskaper i sørvest.

STAVANGER: Apeland er hovedeier og direktør for Steinsvik Group i Førresfjorden. Gruppen består av flere selskaper som lager og leverer produkter for fiskeoppdrett, skip og rigger. De driver avansert maskinering, fabrikasjon og bygging av prototyper. Gruppen har internasjonal virksomhet.

 

På et arrangement i Stavanger torsdag kveld ble Apeland utropt til regionvinner i EY Entrepreneur of the year 2013. EY står for Ernst & Young som arrangerer tevlingen, og regionen heter sørvest. 454 selskaper hadde kvalifisert seg i regionen. Fem selskaper ble nominert til finalen i Stavanger. Tre av disse var fra Nord-Rogaland. Jone Tveit fra Tveit Regnskap og Svein Atle Berge i Ølen Betong var også nominerte.

 

– Dette var veldig overraskende og gledelig, sier Apeland til Haugesunds Avis rett etter overrekkelsen.

 

Sammen med Henning Stokke og Trond Arve Pettersen fra Hytracc Consulting AS i Stavanger går Apeland videre til den nasjonale finalen, der vinneren kåres 2. desember. Vinneren der representerer Norge i Monaco til våren.

 

– Tror du du har sjanser i landsfinalen?

 

– Jeg trodde ikke vi skulle vinne her, men man vet jo aldri. Dette er uansett en inspirasjon til å stå på videre. Jeg må uansett dele prisen med alle de flinke ansatte. Dette er ikke noe man får til alene, sier Apeland.

 

Juryen begrunner kåringen av Apeland slik: «Vekstskaperen har vist en enorm skaperglede samtidig som han evner å gjøre ideer om til innovative og lønnsomme produkter. Han har også gjennom å bygge strategiske allianser, skapt en innovativ virksomhet som konkurrerer internasjonalt. Virksomheten har satt nye standarder for framtiden, og gjennom investeringer i inn- og utland er de godt posisjonert for videre vekst.»

 

For å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year, må man ha entreprenørånd, evne til å tenke nytt, internasjonale mål samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i et selskap som kan vise til gode økonomiske resultater og vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser.

 

Bjørn Flatgård, Bjørn Kjos, Trond Bjørnøy, Une Amundsen, Åse Aulie Michelet, Linda B. Silseth og Harald Tyrdal sitter i juryen.


Steinsvik er nå en del av

Scale AQ

Etter flere års samarbeid går vi nå sammen med våre kolleger i Aqualine og AquaOptima for å danne ScaleAQ - den nye verdensledende aktøren innen havbruk.

Sammen vil vi skape vekst innen akvakultur ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.