For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten (cmd-tast på Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Phone: +47 52 75 47 00 Service: +47 488 52 888 Support: +47 488 52 488 Sales: +47 488 88 383

Edelfarm AS mottok Nova fôrflåte

Flere nyheter

Edelfarm AS mottok Nova fôrflåtePublisert: 27.04.2018

Venstre Høyre

Utsendte fra Edelfarm var nylig i Tallin for å overta sin nye fôrflåte levert av Steinsvik, den slepes nå langs norskekysten og skal døpes 5 mai.

 

 

Moderne design, avansert teknologi
Flåten er av typen Nova 600 og blir levert som nummer 8 av 19 kontraherte i Steinsvik sitt nyeste flåtedesign. Nova designet er optimalisert for skånsom håndtering av fôret og effektiv drift og gode arbeidsforhold for mannskapet ombord. Edelfarm sin flåte måler 35 x 12 meter inklusive plattformer, har bofasiliteter for 3 personer, og god ensilasjekapasitet. Med i leveransen er også et 12-linjers FeedStation fôringsanlegg og et integrert HD kamerasystem til 13 merder. Videre er flåten levert med et avansert flåtestyringssystem som gir operatørene overvåkning av alle tankvolum, fjerndrift av trimtanker, overvåkning av lensepumper, styring og overvåkning av generatorer og brannovervåkning.

 

 

Åpen flåte 5. mai
«Flåten ble bestilt hos Steinsvik høsten 2017. Edelfarm AS og Wenberg Fiskeoppdrett AS, som eier flåten sammen, ser fram til å få den i drift på lokaliteten Daumannvik i løpet av mai», sier Sven Inge Skogvoll, Daglig leder i Edelfarm AS.

 

«Dette blir for oss enda ett løft inn i framtiden. Vi jobber kontinuerlig mot nye mål i vår miljøvennlige og bærekraftige produksjon. Denne flåten blir, lik de andre flåtene vi eier, liggende på landstrøm, noe som vil kutte CO2-utslippene på lokaliteten betydelig». Sett fra et HMS-perspektiv vil dette gjøre hverdagen litt enklere for driftspersonellet på lokaliteten. Flåten er utstyrt med alle fasiliteter og driften kan bedre overvåkes via skjermrigg og et utall kamera over og under vann».

 

Styreleder i Edelfarm AS, Roger Øksheim, gleder seg til flåten skal døpes. «På lørdag 5. mai inviterer vi til dåp på bryggen ved Rognan hotell. Vi holder åpen flåte fra 12:00–14:00. Alle er velkommen og det blir is til barna på Rognan hotell».

 

 

Stolt leverandør
«Det er en fôrflåte vi virkelig er stolte over å overlevere,» forteller Odd Ronald Olsen salgssjef for Nord-Norge i Steinsvik. «Gjengen fra Edelfarm har vært svært bevisste på hva som har vært viktig for dem og sluttresultatet er en virkelig avansert flåte som de vil få nytte av i mange år fremover. Valgene de har gjort gir dem blant annet full kontroll lokalt på flåten samtidig som den er spesielt godt egnet til en eventuell fremtidig fjerndriftsløsning. Jeg gleder meg til den er på lokalitet».

 

 

Om Steinsvik
Steinsvik er en verdensledende teknologi- og utstyrsleverandør til det globale havbruksmarkedet. Drivkraften i selskapet er et ønske om å bistå med innovasjon og løsninger til en bransje i utvikling, og være med å forme morgendagens havbruk. Steinsvik leverer et bredt spekter av produkter innen fôring, overvåkning, vannbehandling, programvare, og parasittbekjempelse. Selskapet har 600 ansatte med avdelinger i ti land, og en rekke kontorer langs norskekysten. Hovedkontoret ligger på Frakkagjerd i Rogaland.

 

Om Edelfarm
Edelfarm AS er en familiebedrift med 10 ansatte som er heleid av selskapet Edelfisk. Edelfarm er lokalisert med landbase 5 km fra Rognan i Saltdal kommune. Selskapet har 2 matfiskkonsesjoner for oppdrett av laks og ørret. Edelfarm driver i samdrift med Wenberg Fiskeoppdrett AS. Oppdrettsanleggene ligger på ASC-sertifiserte lokaliteter i Skjerstadfjorden innenfor Saltstraumen.

 

For ytterligere informasjon kontakt:

Odd Ronald Olsen, Salgssjef Nord-Norge, tlf +47 952 86 014

Lars Stian Johansen, Driftsleder, tlf +47 971 03 483

Sven Inge Skogvoll, Daglig leder tlf +47 472 42 845

 


Steinsvik er nå en del av

Scale AQ

Etter flere års samarbeid går vi nå sammen med våre kolleger i Aqualine og AquaOptima for å danne ScaleAQ - den nye verdensledende aktøren innen havbruk.

Sammen vil vi skape vekst innen akvakultur ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.