For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten (cmd-tast på Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Phone: +47 52 75 47 00 Service: +47 488 52 888 Support: +47 488 52 488 Sales: +47 488 88 383

Fjerndrift er kommet for å bli

Flere nyheter

 • 07.12.2017

  Hjelp til tyfonofre i Vietnam

  4. november rammet tyfonen Damrey Vietnam med dødelig kraft og etterlot nesten 400 000 mennesker i behov for…

 • 24.11.2017

  Fjerndrift er kommet for å bli

  Fjerndrift av anlegg er ikke lenger for spesielt interesserte, men en høyst reell driftsform for en rekke oppdrettere…

 • 22.11.2017

  Steinsvik Group og Aqualine satser sammen

  Kverva Technology AS og Frøyaringen AS, som eier henholdsvis Steinsvik Group AS…

 • 23.08.2017

  AquaNor 2017

  AquaNor er over for denne gang. Steinsvik setter stor pris på den gode responsen og håper at dere fikk like mye ut av messen…

Fjerndrift er kommet for å bliPublisert: 24.11.2017

– Men hvordan skal du lykkes med det?

 

Fjerndrift av anlegg er ikke lenger for spesielt interesserte, men en høyst reell driftsform for en rekke oppdrettere. Dessverre velger mange sub-optimale løsninger, eller påtar seg utviklingsjobb som allerede er gjort. Steinsvik leverer komplette fjerndriftsløsninger der de ulike komponentene er laget for å fungere sammen. Les mer for å forstå hvorfor Steinsvik er den perfekte partneren når du skal tenke fjerndrift.

 

 

IT Leverandør?
«Alle» kan levere en PC og tilby internett. Mange klarer til og med å sette opp noen antenner for å flytte data fra en lokalitet til en annen. Det er imidlertid ikke alle som er vant til å tenke på flo og fjære sin innvirkning på signalene, eller hvordan de påvirkes av jordkrummingen. Fra Steinsvik får du en totalleveranse der vi tar ansvar for alle komponenter, de som skal styres og de som styrer. Vi har utviklet programvaren, kameraene, fôringsanlegget og de andre fysiske komponentene og vet hva de krever av nett og it-struktur for å fungere optimalt. Du får én partner å forholde deg til og stabiliteten du trenger for å fokusere på det du skal.  Ønsker du å lese mer om våre fjerndriftsløsninger kan du gjøre det her.

 

 

Fôringsanlegg
Hjertet i dagens matfiskproduksjon er sentralfôringsanlegget. Dette er det viktigste verktøyet røkterne har for å optimere tilveksten på fisken, og bør være utgangspunktet for en fjerndriftsstrategi. FeedStation er designet for fjerndrift. Ut av boksen kommer oversikt over alle lokaliteter i ønsket region og muligheten til å kontrollere alle i ett og samme program. Oversikt og automatiske varslinger på tvers av lokaliteter er en selvfølge. Ønsker du å lese mer om neste generasjons sentralfôringsanlegg kan du gjøre det ved å klikke her.

 

 

Kamerasystemer
Når man fysisk befinner seg et annet sted enn fisken stiller det strenge krav til kameraene. Ikke bare skal kameraene gi skarpe, stabile og behagelige bilder av fôringsaktiviteten, styringen av disse må også være intuitiv. Med kameraløsning fra Steinsvik kan man ikke bare styre kameraet, også selve fôringen kan styres uten å ta blikket bort fra fisken. Data fra fôringsanlegget vises som et ekstra informasjonslag på videostrømmen, noe som gir røkteren full oversikt i ett skjermbilde. Ønsker du å lese mer om våre kameraer kan du gjøre det her.

 

 

Hva med flåten?
Nye driftsformer gir også endrede krav til utstyret, inkludert til fôrflåtene. Steinsvik sine flåter er designet og utstyrt for fjerndrift, nødvendig infrastruktur som serverrom og nettverksstruktur er på plass når flåten kommer fra verftet. Programmet Barge control gir røkteren den nødvendige oversikten over flåten. Generatorer kan fjernstyres, ballasteringssystemet forteller deg om trimmen på flåten og gir deg mulighet til å justere, varsling på åpne dører, tankstatuser og innvendig kamerasystem gjør at selve flåten også kan styres fra land eller nabolokaliteten. Steinsvik sin flåteportefølje strekker seg fra flåter med 1000 tonns lastekapasitet som fungerer som knutepunkt for en rekke satellitter til enkle fôringsmaskiner som ikke kaster bort stål på mannskapsfasiliteter ettersom de skal fjerndriftes.  Ønsker du å lese mer om våre flåter kan du gjøre det her.

 

Fokuser på fisken!
Røkterne må få konsentrere seg om det de skal gjøre. Ulike programvarer, manglende oversikt, og sprikende tilbakemeldinger fra forskjellige leverandører stjeler fokus fra den viktigste oppgaven innen havbruket: fôring av fisk. Valg av rett samarbeidspartner er avgjørende, og vi i Steinsvik har kunnskapen, erfaringen og produktene til å hjelpe deg både i dag og i fremtiden. 

 

Lyst å vite mer? 
Snakk med din kontaktperson i Steinsvik eller kontakt vår fjerndriftsekspert Svein Magne:

 

Svein Magne Jørgensen
Technical Manager Networking
smj@steinsvik.no
+47 928 05 866

 

 

 

 

 

 


Steinsvik er nå en del av

Scale AQ

Etter flere års samarbeid går vi nå sammen med våre kolleger i Aqualine og AquaOptima for å danne ScaleAQ - den nye verdensledende aktøren innen havbruk.

Sammen vil vi skape vekst innen akvakultur ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.