For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten (cmd-tast på Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Phone: +47 52 75 47 00 Service: +47 488 52 888 Support: +47 488 52 488 Sales: +47 488 88 383

Midtnorsk Havbruk velger betongflåte fra Steinsvik

Flere nyheter

Midtnorsk Havbruk velger betongflåte fra SteinsvikPublisert: 11.10.2018

Midt-Norsk Havbruk som er en del av NTS-gruppen signerte nylig en avtale om kjøp av en fôrflåte av typen Nova Concrete fra Steinsvik. Flåten måler 40x20 meter, har en forventet levetid på 50 år, er sertifisert for en signifikant bølgehøyde (Hs) på 4 meter og kan laste 600 tonn fôr. Flåten bygges i betong på Husøy dokk i Haugesund.   

 

 

Bygg 4 i Steinsviks betongserie
Flåten blir bygg nummer 4 i Steinsviks betongserie, første leveranse ble gjort mai 2018. Flåten leveres med blant annet et 12 linjers fôringsanlegg, integrert Steinsvik ensilasjesystem og Barge control programvare for overvåkning og styring, av generator, tanker, siloer og pumper. 

Spesielt for denne flåten er to innfelte båttrapper for lett adkomst og D-fendring for å sikre best mulige forhold for desinfisering og renhold.

 

Betongflåter er etterspurt
«Vi merker at betongflåter er etterspurt, til sommeren neste år vil vi ha betongflåtene våre i drift i nord, midt og sør. Vi har truffet godt med konseptet og vi merker at designet, og de tekniske løsningene møter et behov i markedet» forteller Tor Henrik Haavik, Salgsdirektør i Steinsvik.  

 

 

 

Værhard lokalitet
«Flåten skal ligge på lokaliteten Kvingra» forteller Roger Eiternes i Midt-Norsk Havbruk. «Lokaliteten Kvingra ligger værhardt til nord-vest på øyen Leka og er åpen for de fleste vindretninger.  Lokaliteten er målt til en Hs på 3,8. Vi har tidligere hatt en stålflåte liggende på lokaliteten, men den ble for urolig på de verste dagene. Flåten vi nå har kjøpt av Steinsvik vil takle dette bedre, noe som betyr både bedre HMS og komfort for våre ansatte. Vi får tilpasset flåten til våre ønsker, bofasilitetene er gode og flåten har godt med lagringsplass, som er viktig for oss ettersom lokaliteten ligger langt unna nærmeste landbase.»

 

For ytterligere informasjon kontakt:

Tor Henrik Haavik, Salgsdirektør, tlf +47  997 17 533

Roger Henning Eiternes, Midt-Norsk Havbruk, tlf +47 901 80 775


Steinsvik er nå en del av

Scale AQ

Etter flere års samarbeid går vi nå sammen med våre kolleger i Aqualine og AquaOptima for å danne ScaleAQ - den nye verdensledende aktøren innen havbruk.

Sammen vil vi skape vekst innen akvakultur ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.