For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten (cmd-tast på Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Phone: +47 52 75 47 00 Service: +47 488 52 888 Support: +47 488 52 488 Sales: +47 488 88 383

Programvare er viktig for morgendagens havbruk

Flere nyheter

Programvare er viktig for morgendagens havbrukPublisert: 28.09.2018

Steinsvik sin styrings- og rapporteringsprogramvarepakke Mercatus har i år opplevd betydelig vekst.

 

 

Kunnskap er nøkkelen
Til nå i år har Steinsvik sikret avtaler med en rekke oppdrettere. Spesielt fornøyde var vi med å sikre oss Nordlaks på kundelisten, forteller Steinar Haveland Midtbø, leder for Mercatus i Steinsvik. Kunnskap er nøkkelen til lønnsomt havbruk, fortsetter Steinar, og oppdretterne har et voldsomt fokus på å utnytte dataene sine. Vi i Steinsvik er i den unike posisjonen at våre systemer lar oppdretterne samle detaljert informasjon om fôring, miljødata, behandlingshistorikk, fiskeadferd og alle andre hendelser fra egg til slakt. Data fra rogn til slakting, både på historikk og budsjettering samles og analyseres i Mercatus Farmer.  

 

Versjon 6 slippes snart
Vi merker at våre kunders krav til tilgjengelighet, brukervennlighet og eierskap til data er i stor endring. Vi har allerede i lengre tid jobbet med den neste versjonen av Mercatus Farmer. Versjon 6 som slippes i nær fremtid vil være plattformuavhengig og kan brukes på alle typer enheter som PC, nettbrett og mobil. Brukeropplevelsen har stått i fokus under utviklingen og vi gleder oss til å slippe kunder inn på løsningen. Vi er sikre på at fokuset på enkle brukeropplevelser og kontinuerlig forbedring vil bidra til å gi oss enda flere brukere i tiden fremover.

 

Brukervennlighet og kunnskap ble avgjørende for Nordlaks
Tommy Hansen i Nordlaks skryter av brukervennligheten til systemet og kompetansen til de ansatte i Steinsvik. Han trekker frem dette som bakgrunnen for valget:

 

«Vi har i lengre tid brukt et egenutviklet system for kontroll og rapportering, men merket at det var blitt utfordrende å hente ut rapportene og KPI’ene vi ønsket på en grei måte. Vi brukte litt tid på å se på de ulike alternativene i markedet og samlet erfaring fra flere alternativer. Etter en nøye gjennomgang falt vi ned på Mercatus. Begrunnelsen var brukervennligheten til systemet og kompetansen til de ansatte i Steinsvik. Brukervennligheten har gjort overgangen enkel for oss, og det er i dag mye enklere for nye brukere å hente ut dataene og rapportene vi trenger.»

 

Steinsvik satser tungt på programvareutvikling

Det er gledelig at stadig flere brukere velger Mercatus, og dermed viser at våre løsninger er ledende i markedet, sier Jørn Torsvik som er ny leder for Steinsviks samlede programvaresatsing. Samtidig ser vi at oppdrettsnæringen kun står i startgropen på en digitaliseringsbølge med et enormt verdiskapingspotensial. Dette er årsaken til at Steinsvik har mer enn 50 systemutviklere som jobber utelukkende med programvare for denne bransjen, fortsetter Torsvik som nå har valgt oppdrett etter å ha ledet den digitale reisen i en av Norges fremste banker. 

 

For ytterligere informasjon kontakt:

Steinar Midtbø, Leder Mercatus, tlf +47 913 49 022

Jørn Torsvik, Head of Software, tlf +47 900 25 686


Steinsvik er nå en del av

Scale AQ

Etter flere års samarbeid går vi nå sammen med våre kolleger i Aqualine og AquaOptima for å danne ScaleAQ - den nye verdensledende aktøren innen havbruk.

Sammen vil vi skape vekst innen akvakultur ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.