For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten (cmd-tast på Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Phone: +47 52 75 47 00 Service: +47 488 52 888 Support: +47 488 52 488 Sales: +47 488 88 383

Steinsvik kjøper Ocea

Flere nyheter

 • 23.01.2015

  AqKva 2015

  AqKva-konferansen på Stord Hotell har vokst seg stor. Nærmere 300 deltagere og en rekke utstillere var på plass ved årets…

 • 15.12.2014

  Steinsvik kjøper Ocea

  Steinsvik Group har i dag kjøpt 100% av aksjene i selskapene Ocea AS og Ocea Chile S.A.  Selger er Ocea Gruppen AS…

 • 05.12.2014

  Teknikersamling

  Alle serviceteknikerne som jobber i Norge har vært samlet ved hovedkontoret til en tredagers teknikersamling. Her har en…

 • 19.11.2014

  Steinsvik-selskaper fusjonerer

  Fem av selskapene i Steinsvik Group fusjoneres i selskapet Steinsvik AS. Det er Steinsvik Aqua AS med org. nr. 989…

Steinsvik kjøper OceaPublisert: 15.12.2014

Steinsvik Group har i dag kjøpt 100% av aksjene i selskapene Ocea AS og Ocea Chile S.A.  Selger er Ocea Gruppen AS.  Datterselskapene i Ocea AS; Ocea UK Limited og Tromotech OÜ inngår i handelen.

 

«Dette er en milepæl for oss», sier Bjørn M. Apeland i en kommentar. «Vi ønsker å bygge et globalt selskap og har store ambisjoner for fremtiden. Begge selskapene har ledende produkter i sektoren og kjøpet gjør det mulig for oss å hente ut synergier. Dette vil bidra til enda større fokus på FoU og gjør det mulig for oss å bidra enda mer aktivt til den videre teknologiske utvikling i næringen.  Vi får i tillegg tilføre en rekke nye produkter som gir grunnlag for videre vekst.  Vi ser at størrelse er av betydning og oppkjøpet sikrer oss en langt høyere volumbase», sier han videre. 

 

Styreleder i Ocea Gruppen AS Dag Sørsdahl er godt fornøyd med at Steinsvik Group kjøper Ocea. «Vi mener dette er en riktig industriell løsning for selskapet», sier han i en kommentar. «Ocea har mye bidra med og vi selger et selskap i sunn og god utvikling både i Norge og Chile. Ocea har en rekke nye produkter og spesielt Ocea Thermolicer som vil bli et viktig verktøy for næringen i arbeidet med å bekjempe lus.

 

Kjøpet er finansiert av investeringsselskapet Kverva AS. «Vi mener at leverandørindustrien til havbruksnæringen har et stort potensial, og en kombinasjon av Ocea og Steinsvik gir en spennende investeringsmulighet. Prosessen har gått raskt, og Kverva har derfor finansiert oppkjøpet av Ocea for Steinsvik med mulighet til å konvertere til 50% eierskap på et senere tidspunkt.» sier Helge Moen, daglig leder i Kverva.

 

Steinsvik Group har spesialisert seg på å levere produkter og løsninger som skal tåle tøffe forhold i lang tid, til havbruk, maritime næringer og til olje- og gass-industrien. Gruppen har hovedkontor ved Haugesund og med avdelinger/datterbedrifter i Bergen, Stord, Trondheim, Frøya, Tromsø, Skottland, Chile og Vietnam.

 

Ocea er en ledende leverandør av løsninger og produkter til havbruksnæringen. Selskapet utvikler og leverer et bredt spekter av utstyr og programvare for alle områder av havbruksnæringen. Ocea har som mål å være en foretrukket samarbeidspartner innenfor havbruksteknologi, og er en organisasjon med stor vilje til fleksibilitet i forhold til en næring i stadig utvikling. Selskapet er godt etablert i alle sine kjernemarkeder, blant annet med datterselskaper i Chile og Storbritannia.

 

Den samlede gruppen vil i 2014 anslagsvis ha en omsetning på 600 millioner.

 

For ytterligere spørsmål;

 

Bjørn M. Apeland, tlf 90147560

Dag Sørsdahl, tlf 92403319


Steinsvik er nå en del av

Scale AQ

Etter flere års samarbeid går vi nå sammen med våre kolleger i Aqualine og AquaOptima for å danne ScaleAQ - den nye verdensledende aktøren innen havbruk.

Sammen vil vi skape vekst innen akvakultur ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.