For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten (cmd-tast på Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Phone: +47 52 75 47 00 Service: +47 488 52 888 Support: +47 488 52 488 Sales: +47 488 88 383

Steinsvik kjøper TelCage

Flere nyheter

 • 19.11.2014

  Steinsvik-selskaper fusjonerer

  Fem av selskapene i Steinsvik Group fusjoneres i selskapet Steinsvik AS. Det er Steinsvik Aqua AS med org. nr. 989…

 • 20.09.2014

  Steinsvik kjøper TelCage

  Steinsvik Group overtar alle aksjer i TelCage AS i Trondheim. Selskapet leverer produkter og tjenester for fjerndrift…

 • 20.08.2014

  Ny generasjon FlexiBridge

  Under fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim viser Steinsvik en ny generasjon FlexiBridge instrumentkonsoller…

 • 24.02.2014

  Fabrikkåpning i Vietnam

  Det var stor festivitas med sterke innslag av vietnamesisk folklore under åpningen av den nye fabrikken til Steinsvik i Nha Trang…

Steinsvik kjøper TelCagePublisert: 20.09.2014

Steinsvik Group overtar alle aksjer i TelCage AS i Trondheim. Selskapet leverer produkter og tjenester for fjerndrift av oppdrettsanlegg.

 

 Å kunne ha oversikt over fisken selv om det er storm ute og man må holde seg på land er enormt viktig for oppdretterne. I tillegg kan man ved å bruke fjerndrift fokusere enda mer på å fôre fisken optimalt, noe som er den største kostnadsdriveren i oppdrett av laks.

 

– Oppkjøpet er del av en langsiktig vekststrategi for oss. Steinsvik Group har i lengre tid arbeidet hardt for å utvide sitt markedsområde. Slik vi har erfart det har TelCage vært vår sterkeste konkurrent på dette markedet, og vi deres. Derfor er det slik at når vi nå slår sammen kreftene våre vil vi kunne tilby våre kunder det desidert beste tilbudet innenfor fjernstyring, fjernfôring og fjernovervåkning, sier eier av Steinsvik Group, Bjørn M Apeland.

 

– På generelt grunnlag er jeg sikker på at det i fremtiden vil være behov for mer avansert teknologi til oppdrettsnæringen. Man trenger ikke skjele langt mot andre næringer før man ser at det er mye som kan gjøres. Når man får ny teknologi er man avhengige av å ha system for å kunne styre informasjonen. Dette er også noe vi skaffer gjennom oppkjøpet.

 

– TelCage har i dag over 30 lokaliteter som bruker våre løsninger, sier Sigbjørn Dahle, daglig leder i TelCage. Totalt i Norge er det et sted mellom 600-700 aktive lokaliteter til enhver tid, som betyr at det uforløste markedspotensialet er enormt. Dette er en «game changer» for næringen, og noe som jeg tror alle vil ha om 10-15 år.

 

Tidligere var TelCage eid av nøkkelpersoner i selskapet og CoFounder AS, som er spesialister på å bygge opp tidligfase teknologibedrifter. Jobben vår er å ta tak i spennende teknologiselskaper og utvikle dem mot nye verdiøkende milepæler eller salg, sier Rune Bjerke, daglig leder i CoFounder AS.

 

Fakta om TelCage:

TelCage AS ble etablert i 2008 som en spin-off fra Telenor. Selskapet har bygget seg opp til å kunne tilby fjerndriftstjenester for sine kunder basert på utbygging av egne trådløse nett, samt en egen programvare som gjør det enkelt for kunder å styre kamera og fôringssystemer både fra fôrflåte og fra landbase.


Steinsvik er nå en del av

Scale AQ

Etter flere års samarbeid går vi nå sammen med våre kolleger i Aqualine og AquaOptima for å danne ScaleAQ - den nye verdensledende aktøren innen havbruk.

Sammen vil vi skape vekst innen akvakultur ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.