For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten (cmd-tast på Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Phone: +47 52 75 47 00 Service: +47 488 52 888 Support: +47 488 52 488 Sales: +47 488 88 383

Steinsvik lanserer 4K-kamera og leverer HD-kamera nummer 250

Flere nyheter

Steinsvik lanserer 4K-kamera og leverer HD-kamera nummer 250Publisert: 18.05.2018

Steinsvik leverer i disse dager HD-kamera nummer 250. De første kameraene ble satt i drift i januar 2017 og siden har leveransene gått slag i slag. Nå lanserer de snart også 4K-kamera for fôrkontroll.

 

 

I bruk over hele verden
«Vi har HD-kameraer i sjø fra Tasmania til Troms, og vi er også i gang med leveranser i Skottland», forteller Jørn Petter Haavik, produktsjef for kameraer i Steinsvik. «Tilbakemeldingene på bildekvaliteten er fantastisk. Kundene våre melder at det er mye lettere å observere fiskens adferd under fôring og at dette gir dem en fôrdel med tanke på å unngå fôrspill og optimalisere tilvekst. Høyere oppløsning på bildene er selvsagt en viktig faktor, men egentlig er fokuset på HD-benevningen litt misvisende. Kamera som filmer i HD-kvalitet kan man få tak i hos enhver butikk som selger elektronikk, men for å få gode bilder er optikken og brikkene som behandler bildene mye viktigere. Steinsvik er verdensledende på brikker og optikk til havbrukskameraer, og det skulle kanskje bare mangle, vi har jo holdt på med dette siden åtti-tallet.

 

Lang utvikling
Utviklingen av våre HD-kameraer har pågått siden 2015 og vi har hatt en kontrollert utrulling. Nå produserer vi for fullt og er klare til å levere til alle verdenshjørner. Vi har per i dag over 15 000 undervannskameraer i drift, der de eldste har vært i bruk i over 17 år. Det er ikke gjort over natten å bytte ut alle disse, men vi merker at røkterne setter pris på den gode bildekvaliteten i HD-serien vår. Spesielt liker fjerndriftoperatørene bildene. Når hele arbeidsdagen brukes på å se på kamerabildene har skarphet og stabilitet mye å si.

 

Luseskjørt setter strengere krav
«Mange har nå også tatt i bruk luseskjørt. En bieffekt av dette er at det blir mørkere i merden, noe som setter ekstra krav til lysfølsomheten. Linsene og brikkene i våre HD-kameraer er optimalisert med tanke på miljøet det skal brukes i. Det kjøres 26 algoritmer i kameraet før bildet sendes digitalt til flåte eller fjerndriftsenter. Blant annet fremhever kameraene fisk og pellet. Dette gjør at partiklene i vannet blir mindre synlige og setter mindre krav til båndbredde fra merd til røkter», forteller Haavik videre. 

 

Fornøyde kunder
«Vi har hatt fokus på fôrkontroll fra dag en» forteller Erik Fylkesnes, daglig leder i Fylkesnes Fisk. «Vi har hatt kameraforing siden 1991 og oppgraderte nylig til Steinsvik sine HD-kameraer. Bildene er det beste vi har sett på markedet. Kameraene gir oss enda bedre fôrkontroll i tillegg til å være et glimrende verktøy for inspeksjon og kontroll i merden. Faktisk er vi så fornøyde at vi allerede har bestilt Steinsvik sine HD-kameraer til enda en lokalitet.»

 

4K

«Vi slipper også i disse dager 4K-kameraer til fôrkontroll. 4K er den nye standarden for bildeoppløsning og gjør at røkterne kan bruke enda større skjermer på sentrene sine uten kvalitetstap. Disse kameraene er nok for perfeksjonistene innen havbruk, men de representerer et viktig ledd i vår strategi om å kunne bruke kameraene til en rekke oppgaver i tillegg til fôring. Jo mer informasjon kameraene innhenter, jo mer kan man bruke bildene til med tanke på bildeanalyse og prosessering. Vi er allerede i ferd med å introdusere pelletdeteksjon via våre kamera og vil i nær fremtid kunne gjøre lusetelling, biomassemålinger og analyser av fiskens adferd i merden», avslutter Haavik.

 

 

For ytterligere informasjon kontakt:

Jørn Petter Haavik, Product Manager Cameras, tlf +47 928 31 227


Steinsvik er nå en del av

Scale AQ

Etter flere års samarbeid går vi nå sammen med våre kolleger i Aqualine og AquaOptima for å danne ScaleAQ - den nye verdensledende aktøren innen havbruk.

Sammen vil vi skape vekst innen akvakultur ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.