For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten (cmd-tast på Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Phone: +47 52 75 47 00 Service: +47 488 52 888 Support: +47 488 52 488 Sales: +47 488 88 383

Typegodkjenning for Steinsviks partner atg UV Technology

Flere nyheter

Typegodkjenning for Steinsviks partner atg UV TechnologyPublisert: 23.03.2018

Veterinærinstituttet godkjente nylig atg UV Technology sitt Wafer UV-system for bruk til inntaks- og transportvann i havbruksnæringen. UV serien blir levert til havbruksmarkedet av Steinsvik.

 

Omfattende prosess

«Dette er svært gledelig for oss» sier Geir Arne Albertsen, leder for Water Engineering i Steinsvik «Dette har vært et mål vi har jobbet mot lenge. atg UV Technology kan være ett nytt bekjentskap for noen innen havbruk men selskapet har hatt typegodkjente UV-anlegg for drikkevann i Norge siden 2001. Steinsvik startet samarbeidet med atg i 2013. Det godkjente produktene er en nyutviklet UV-serie designet for havbruksmarkedet. Fokuset har vært på å få løsningen kompakt, med lave trykktap, og samtidig opprettholde den høye kvaliteten som kjennetegner atg sine løsninger.»

 

Strengt testregime

«Det har vært en tidkrevende prosess å få på plass denne godkjenningen, men havbruk er matproduksjon og da er det naturlig nok strenge regler til nye løsninger» fortsetter Albertsen «Selve felttestingen av UV-anleggene ble foretatt med NIVA som uavhengig tredjepart og startet i desember 2016. Den praktiske testen ble ferdigstilt i oktober 2017. UV-produktene passer som hånd i hanske med Steinsvik AquaFilter og i våre komplette vannbehandlingsanlegg.»

 

Uttestet på brønnbåt

«Målet med feltprøvene var å evaluere UV-systemer under normal drift, for å sikre at alle kriterier var i samsvar med leverandørens spesifikasjoner etter testbetingelser satt av Veterinærinstituttet.»
«Testingen foregikk ombord på Norsk Fisketransport sitt fartøy MS Namsos. Brønnbåter er et krevende miljø, det viste seg også under testing. Planlegging og logistikk i et slikt prosjekt er ikke bare enkelt når fartøyet er i full drift. Båten er jo i kontinuerlig bevegelse, og mannskapet går turnus» smiler Albertsen. Atg UV Technology har ledet prosjektet og takket være solid innsats fra alle involverte parter gikk prosjektet som planlagt.» 

 

Norsk Fisketranport fornøyd

Erling Lorentzen i Norsk Fisketransport forteller at han er fornøyd med anlegget: «UV-anlegget fra Atg har de egenskapene som våre brønnbåter er ute etter med tanke på kapasitet, funksjonalitet og driftssikkerhet. Vi har brukt UV-anleggene til smolt- og sykdomstransport, under alle krevende forhold på transportene har anlegget holdt en godkjent UV-dose. Servicevennlighet og installasjonskrav gjør at vi i fremtiden vil bruke disse anleggene på våre båter».

 

 

Om teknologien

Atg UV Technology sin Wafer-serie tilbyr det sisten innen medium trykk UV-teknologi. Den består av serie konfigurasjoner av mediums trykk UV-lamper med spesialutviklede «in-line» reaktorer og gir optimale strømforhold og hydraulikkytelse. Wafer-serien tilbyr toppmoderne løsninger for et bredt spekter av bruksområder, med behandlingskapasiteter fra 1 m3/t til over 5000 m3/t i med minimalt fotavtrykk.

 

Om Steinsvik

Steinsvik er en verdensledende teknologi- og utstyrsleverandør til det globale havbruksmarkedet. Drivkraften i selskapet er et ønske om å bistå med innovasjon og løsninger til en bransje i utvikling, og være med å forme hvordan morgendagens havbruk ser ut. Steinsvik leverer et bred spekter av produkter innen fôring, overvåkning, vannbehandling, programvare og parasittbekjempelse. Selskapet har 600 ansatte med avdelinger i ti land, og en rekke kontorer langs norskekysten, hovedkontoret ligger på Frakkagjerd i Rogaland. 

 

Om atg UV Technology

Atg UV Technologi har gjennom 35 år bygget opp en internasjonalt rykte som en innovativ leverandør kjent for kvalitet og innovasjon innen vannbehandling. Et «in-house» teknisk designteam og dyktige ingeniører gjør at de kan levere kostnadseffektive og skreddersydde løsninger til en rekke industrier. Fleksible designvalg gjør at atg UV Technology kan tilby avanserte teknologiløsninger for nye installasjoner og ombygginger i en rekke krevende miljøer.

 

 

For ytterligere informasjon kontakt:

Geir Arne Albertsen, Leder Steinsvik Sykkylven tlf +47 486 01 730

Duncan Ockendon, atg UV Technology, tlf: +44 7788 294592

 


Steinsvik er nå en del av

Scale AQ

Etter flere års samarbeid går vi nå sammen med våre kolleger i Aqualine og AquaOptima for å danne ScaleAQ - den nye verdensledende aktøren innen havbruk.

Sammen vil vi skape vekst innen akvakultur ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.