For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten (cmd-tast på Mac) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Phone: +47 52 75 47 00 Service: +47 488 52 888 Support: +47 488 52 488 Sales: +47 488 88 383

Historien

Tidslinje

 

 

1966 – Steinsvik Maskinindustri AS

Steinsviks historie starter i 1966 da Steinsvik Maskinindustri AS blir etablert som en maskineringsbedrift i Tysvær av Kåre Steinsvik.

 

 

1986 – SM Gruppen

Mellom 1986 og 2000 ble det kjøpt opp flere bedrifter; blant annet Kongsberg våpenfabrikk, avdeling Odda (100 ansatte), Larsen & Mortensen (15 ansatte), Kirkenes mekaniske AS. Steinsvik Maskinindustri utviklet seg gjennom oppkjøp og vekst til å bli en solid industrigruppe med mange avdelinger og datterselskaper i Norge, datterselskap i Sør-Amerika og et stort nettverk av agenter i mange land. På 1990-tallet ble SM Gruppen regnet som en av landets ledende eksportbedrifter.

 

 

2004 – Konkurs og ny start

SM Gruppen går konkurs og selskapets bedrifter blir solgt til nye eiere. Steinsvik Maskinindustri AS og virksomheten på Frakkagjerd i Tysvær blir kjøpt opp av Bjørn M. Apeland som var adm. direktør i Haugaland Kraft. Lokalt hadde alltid SM Gruppen blitt omtalt som «Steinsvik». Det falt derfor naturlig å videreføre dette navnet i den videre satsingen. Kompetansen og det faglige ryktet var inntakt, og det ble besluttet å videreføre satsingen på å utvikle «robuste, høyteknologiske løsninger for krevende miljøer».

 

 

2006 – Orbit AquaCam

Steinsvik hadde produsert undervannskamera for oppdrettsbransjen i flere år før Orbit AquaCam i 2006 ble etablert som en egen bedrift. Dette ble gjort for å fokusere på å utvikle pålitelige overvåkingsløsninger.

 

 

2008 – Orbit AquaCam Chile

Orbit AquaCam Chile ble etablert i Puerto Montt for å øke fokuset på produktene våre i det chilenske markedet.

 

 

2009 – Steinsvik Elektro

Steinsvik Elektro ble etablert for at vi skulle kunne utføre og kvalitetssikre elektroarbeider på våre egne installasjoner.

 

 

2010 – OrbitGMT

Orbit AquaCam fusjonerte med GMT, som leverte sentralfôringsanlegg, og ble OrbitGMT. Steinsvik ble da en enda mer komplett leverandør av utstyr til havbruksindustrien. Vi åpnet også våre kontorer i Skottland.

 

 

2013 – Steinsvik Aqua

OrbitGMT ble til Steinsvik Aqua for å markere selskapets røtter.

 

 

2014 – Nytt navn, ny fabrikk, ny visuell identitet og nye oppkjøp

Steinsvik åpner ny fabrikk i Vietnam, og nytt kontor i Oceania. Scandinavian Design Group utarbeider ny visuell identitet for Steinsvik og alle Steinsviks selskaper endrer navn til «Steinsvik» for å følge den nye identiteten. Samme året kjøper Steinsvik opp konkurrentene TelCage og Ocea.

 

 

2015 – Steinsvik Canada

Vårt kontor i Canada blir åpnet.

 

 

2016 – Større fabrikk og nye eierandeler

Fabrikken i Vietnam blir utvidet til 8400 m2. Kverva kjøper de siste 50% av aksjene i Steinsvik Group og blir eneeier.

 

 

2017 – Steinsvik Spania og Tyrkia

Vi åpner avdelinger i Spania og Tyrkia. 59,7% av aksjene i AquaOptima blir kjøpt av Steinsvik Group.

Steinsvik er nå en del av

Scale AQ

Etter flere års samarbeid går vi nå sammen med våre kolleger i Aqualine og AquaOptima for å danne ScaleAQ - den nye verdensledende aktøren innen havbruk.

Sammen vil vi skape vekst innen akvakultur ved å levere digital teknologi, engineering, infrastruktur og tjenester på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.